sobota 30. května 2009

Chytání pádů

Tak po dnešku se zas bojim o trochu víc padat, když jsem viděl ty mrdy vo stěnu, nechtěl bych bejt místo toho pytle.
Dnes jsme asi po 8 letech uspořádali oddílový nácvik chytání pádů, sešlo se takové to zdravé jádro. Nováčků, kvůli kterým to bylo hlavně děláno moc nedorazilo, takže ať si pěkně připravěj čhs-ky, budou jim odebrány---to je trest,co?:-D
Zkoušeli jsme jak chytání u kruhu, kde je pádovej faktor téměř 2 a ten pytel se většinou netvařil, že by to bylo zrovna do měkka. A pak taky klasicky ze země, kde i tak nás vždycky slušně povynesl k výšinám.
U kruhu se zkoušely různý způsoby a různá jistítka. Jen se jukněte na videa, jak to dopadá, když máte jistící prvek přímo na sedáku. 1.video je myslim Láca a druhé Dalibor-v tomhle případě jistítko Cinch? -něco jako grigri. I když je to na vejšku,tak to zas tak nevadí a možná vás to pobaví, možná vystraší. A Míše díky, že točila.




Joo a ještě dodatek:
Kdo máte lano Lanex Panteon asi z r.98, tak ho už radši nepoužívejte. Bylo použito na nácvik chytání a už z něj jsou asi 4malý. Vždy se teda přetrhlo na dvakrát- poprvé se rozjel oplet a podruhé to jenom jádro nevydrželo!!!! ale i tak....nechtěl bych:)

středa 20. května 2009

Majzlíkovic blog

Tak nevim, jestli jsem jedinej, kdo to nevěděl, nebo nás je víc, ale dnes jsem čirou náhodou narazil na blog Majzlíků, pro mě novinka, ale už ho asi nějakej ten pátek maj:-D. Už se v těch všech blozích přestávám orientovat, ale tenhle rozhodně stojí za upozornění. Tak pěkný prohlížení a počtení přeju.

neděle 10. května 2009

Dítě představ

Učit se? nojo, musim! Ale copak to jde pořád? No nejde! Člověk si musí odfrknout a vlastně se i učí přes ten den líp, když víte, že vás navečer čeká nějaká příjemná činnost. A která činnost je nejpříjemnější (no a nebo druhá nejpříjemnější-dobře,no:)? No přece LEZENÍ - to ste nečekali,coo? Problém zas je teda v tom, že když víte, že někam pojedete, tak sice čumíte do papírů a jako se učíte, ale myslíte na to, co že to dneska zkusíte a jak že tam jsou ty kroky a jestli je dobry počasí atd atd...No je to takovej začarovanej kruh.
Ale k věci. Dnes jsme byli se Šampikem dohodlí, že až zamává Barušce až bude v Semilech sedět ve vláčku (rychlík 993 z Liberce do Pardubic, pravidelný odjezd ze Semil 17:08, to víte..syn železničáře:-D ), hned valíme na Panťák, zkusit popokusovat v plotně. Cestou ještě potkáme Nerva,kterej valí ze Sušek, ani ho moc nemusíme přemlouvat a jede s náma. Na Panťáku pusto prázdno, v rámci zachování co nejvíce kůže na prstech nalejzám plotnu pravým koutem (asi VIIb). Doberu Šampona a každej si dem nacvakat svůj směr ze slanění. Já mam dnes v plánu Dítě představ Xb, Šampon se jde podívat do Tutáče Xb. Ze slanění nacvakám a trochu namaluju chyty, hlavně ve své variantě, kde mezi 4.K a borhákem jdu přímo a né zleva, kudy se to asi chodívá normálně?. Mezitím Nerv jistí Šampika v TR průstupu Tutáče. Následuje můj topvoupek na nakrokování a připomenutí..docela to jde. Dolu...okolo 20min. pauzička, stáhnout lano, navázat se, narvat na nohy o 4čísla menší Testarossy, namágovat, nerv mě propleskne a řekne něco jako "To dáš, kurvaa". Sem nervózní jak stará fena (doufam, že tu frázi znáte:) a jdu na to. No nebudu zdržovat a rozebírat detaily. Prostě...klepal sem se, měl sem nateklo, ale DAL SEM TO a jsem za to rád:) Takže co je teď na řadě? Satisfakce? Horká čára? uvidíme. Tak zas zpátky do učení!

čtvrtek 7. května 2009

Kvakerův Blog

Blogy rostou jak houby po dešti a tak jistě nikoho nepřekvapí, že další z významných lezců a nyní i člen Salewa týmu - sám velký Šampón se bude o své zážitky dělit právě prostřednictvým svého nového kvakerského blogu. Tož ať mu to tam přibejvá a ať má stále o čem psát:)

neděle 3. května 2009

1.letošní Krkavka (nový videjko)


Nerv v pokusu o Crazy Froga

S Nervem máme spousta učení a jsme tak uvědomělí, že odmítáme i lákavé nabídky do Skaláku. Odpolendí realita je poněkud jiná, chuť na učení jako vždy žádná a chuť na lezení jako vždy velká, a tak dohadujem alespoň rychlou Krkavku. Přibíráme ještě Jiřana s Bolem a razíme. Vypadá to, že tu už někdo letos byl, dokonce ve štandu Babek je nechaná nová Salewa karáble. Dám Crazy Froga a naháním do toho Nerva, ten sebou ještě tahá pořádnou opičku na zádech ze včerejší akce, a tak jeho znechucený pokus nemohl dopadnout nijak valně. Škoda, má na to kluk zrzavej, tak si to aspoň prokrokne. Pak si dám Jacka (jen AF), Jiřan si dá Babky a Kamaráda břitvu s horníčkem a naháním Nerva do druhého pokusu o "Bláznivýho žabáka"...to už vypadá líp,ale zase nic..no dnes nemá den,no.

Nerv-Crazy Frog ..............................Já v Jackoj Rozparovačoj

Čas jít popokusovat do projektu, jestli se tam náhodou ty lišty přes zimu nezvětšily...kupodivu NE! Dlouhej nátah s trefením se do půlčlánkové "dvouprdy?" mi nějako nejde, ale to už se mi parkrát podařilo minulej rok, tak se zaměřuju na pokračování z oné dvojprdy na levačku a čehosi dost ostrého a mizerného na pravačku...Jde to! konečně už aspoň můžu říct, že udělam všechny kroky, už jen maličkost- spojit to:-D



Pokus v projektu (vytočte hlavy doleva:)